Una dintre cele mai rapide tranziții din istoria asistenței medicale s-a produs în timpul pandemiei COVID-19. Radiologii care interpretează imagini ale corpului uman au început să lucreze de acasă în masă când pacienții au început să fie scanați departe de instituțiile medicale mai mari, care au fost copleșite de îngrijirea celor afectați de Coronavirus.

Orange and White Light Professional Static Short Infographic General News Instagram Post

Altceva a evoluat în timpul COVID. O parte semnificativ mai mare de medici au raportat că sunt nemulțumiți și nu din motivul pentru care ați putea crede. Din mai mult de 12.000 de medici chestionați la mijlocul anului 2020, doar jumătate s-au declarat fericiți în comparație cu mai mult de două treimi înainte de pandemie. Medicii care au raportat că s-au simțit suprasolicitați făcând referință la cererile birocratice referitoare la timpul lor ca fiind cea mai frecventă cauză (aproape două treimi au arătat documentele și birocrația, în timp ce doar unul din 12 a specificat îngrijirea pacienților cu COVID).

Această tendință către utilizarea tehnologiilor de la distanță și epuizarea medicului formează confuzie în eficiența sistemului medical. În timp ce tehnologia a permis practicarea mai multor procese virtuale, spitalele și medicii lor sunt încă departe de a avea la îndemână toate instrumentele pe care le doresc, oriunde s-ar afla.

O nouă colaborare între GE Healthcare și GBG - MLD promite să contribuie la schimbarea acestui lucru și, în acest proces, să deschidă o lume cu potențial pentru industria medicală, pacienți și chiar startup-urile care fac inteligența artificială (AI) mai accesibilă și pentru Republica Moldova.

Oferirea software-ului de imagistică avansat al GE Healthcare și a platformei Edison Health Services pe este mai mult decât plasarea aplicațiilor compatibile cu AI într-un centru de date. Oferă șansa de a sparge cei patru pereți ai spitalului și de a reorganiza modul în care asistența este furnizată de la modelul tradițional bazat pe centrul de sănătate la unul virtual, distribuit, în timp ce prelucrează datele clinice pentru a permite analize și perspective semnificative.

Watercolor Black and White Inspirational Quote Instagram Post 1

GE Healthcare a prevăzut necesitatea spitalelor și al sistemului  de sănătate de a direcționa pacienții spre scanare în raionul,      localitatea unde este mai comod. Dar scanarea unui pacient poate fi complexă și uneori trebuie adaptată fiecărui caz în parte. Deci, spitalele vor să poată interacționa direct cu o mașină de imagistică la distanță și cu tehnicianul acesteia pentru a ghida procesul. De asemenea, ei vor ca radiologul lor să poată vedea studiile urgente aproape în timp real și să aplice cele mai recente noutăți în citirea, detectarea și cuantificarea asistată de AI. Și spitalele rurale văd valoarea în a putea trimite o scanare la o unitate mai mare, cu mai mulți specialiști în anumite condiții sau boli. Localizarea fizică va conta din ce în ce mai puțin, în timp ce un proces adecvat și clinicianul care gestionează îngrijirea vor deveni punctul central. Accesul la suita de aplicații de imagistică GE Healthcare - de la stocarea datelor la algoritmi care ajută la interpretarea scanărilor CT, raze X și RMN oriunde - va accelera această tranziție fundamentală în domeniul sănătății. 

AI este un domeniu în care accelerează inovația și poate ajuta clinicienii să îmbunătățească nivelul de îngrijire. GE Healthcare oferă cel mai larg și mai adânc set de servicii de învățare automată și suport pentru infrastructura cloud. Astăzi, startup-urile dezvoltă aplicații informatice care își asumă multe dintre îndatoririle banale care irosesc timpul prețios al medicilor. Startup-urile creează, de asemenea, algoritmi care utilizează AI pentru a ajuta la îmbunătățirea eficienței și preciziei radiologilor în interpretarea scanărilor pacienților.

Zona crucială a imaginii va prezenta modul în care serviciile cloud pot ajuta o gamă largă de practicieni de asistență medicală pentru a oferi în siguranță soluții eficiente din punct de vedere al costurilor, alimentate cu AI la scară largă.

Scopul propus de GBG este de a aduce această tehnologie în Republica Moldova pentru a oferi acces la servicii de radiologie calitative chiar și în zonele rurale ale țării, spre beneficiul pacienților de oriunde, în special al celor care sunt în incapacitatea de a se deplasa.

Respectiv, acest sistem ar reduce din fluxul abundent al pacienților în instituțiile medicale centrale și ar eficientiza esențial munca medicilor.

Orange and White Light Professional Static Short Infographic General News Instagram Post 1

Odată cu lansarea Edison True PACS, s-au făcut primii pași pentru a oferi soluții de imagistică bazate pe cloud care pot ajuta la transformarea îngrijirii pacienților prin date de imagini accesibile, partajabile și sigure, îmbunătățind simultan eficiența clinică și operațională.

„Radiologii sunt disperați de cele mai noi instrumente pentru a-și îndeplini cel mai eficient treaba. Dar instituțiile medicale duc adesea lipsă de resursele financiare și IT necesare pentru a le accesa și implementa ”.

Edison True PACS ajunge într-un moment critic în industrie, întrucât organizațiile de asistență medicală se luptă să mențină soluțiile întreprinderii și departamentale actuale, precum și sigure, în timp ce în același timp sunt accesibile de la distanță.Sistemul inovator, bazat pe cloud, elimină barierele în calea adoptării de noi aplicații de diagnosticare a eficienței radiologiei și acceptă modele de citire distribuită, cum ar fi tele-radiologia, o tendință în creștere de la COVID-19.

Edison True PACS este un sistem transformator, care oferă asistență decizională pentru AI, pentru a ajuta radiologii să se adapteze la sarcini mai mari de lucru și la complexitatea crescută a examenului și să îmbunătățească precizia diagnosticului.

55596

Pentru a eficientiza și valorifica munca echipei medicale din Republica Moldova, este necesar să intervenim la capitolul tehnologiilor utilizate, care, odată implementate ar ridica la un alt nivel serviciile medicale și ar oferi o șansă pacienților.

Cu grijă pentru sănătatea ta,

Compania GBG - MLD!